Artikel

Virago op ACHEMA

Van 15 t/m 19 juni 2015 was er de jaarlijkse ACHEMA in Frankfurt. De beurs waar wereldwijde kennis op het gebied van de chemische procesindustrie bijeenkomt. Virago nam er een kijkje en sprak er met een aantal grote namen in de afsluiterwereld.

 

achema 2015

 

Kennis actualiseren

ACHEMA is voor de procesindustrie verreweg het belangrijkste platform om nieuwe kennis te vergaren en kennis te nemen van trends en ontwikkelingen. Er waren zo’n 3.800 exposanten uit 54 landen. Zij presenteerden er talrijke innovaties. Veel bezoekers zien de beurs als brancheplatform om hun kennis te actualiseren en input te vergaren voor toekomstige investeringen. Virago sprak in Frankfurt met de mensen van Alfa Valvole en Penta, waarmee we onze goede relatie als distributeur hebben versterkt. Ook voerden we gesprekken met onder meer Zuercher Technik en Carraro, waarmee we in de toekomst zaken willen doen.

 

Korte lijnen met Alfa Valvole

Met Alfa Valvole hebben we al meer dan 20 jaar een relatie. Dit biedt onze opdrachtgevers belangrijke voordelen. We kennen onze Italiaanse vrienden van haver tot gort en hebben een streepje bij ze voor. Daardoor kunnen wij veel sneller leveren en krijgen we hogere kortingen, die we doorvertalen naar scherpere prijzen voor onze klanten. Een ander voordeel van onze hechte relatie met Alfa Valvole is dat we maatwerk makkelijker en sneller realiseren. Daarnaast zijn de lijnen met Italië kort. Virago heeft haar voelsprieten uitstaan in de Nederlandse markt: we signaleren trends en specifieke wensen, die we delen met Alfa. Die gebruikt op haar beurt onze input voor innovaties en het doorontwikkelen van haar afsluiters.