Vragen?

Bel ons

Wij helpen u met
advies en technische support

+31 36 547 0538

Korte terugblik

De Gidts & Feldman: opgericht in 1947

Twee bevlogen ondernemers – Nicolaas Jan Korg Gidts en Tibor Feldman – startten in 1947 in Amsterdam met de import van lowcost automatiseringsproducten en staal/metaal producten.  In de loop der jaren verschoof het accent naar instrumentatie. In 1952 werd het assortiment uitgebreid met filtratieproducten (technisch textiel).

 

De zaken gingen goed en er ontstond behoefte aan meer ruimte voor assemblage en opslag. In 1981 vestigde het bedrijf zich in Almere Haven. Deze verhuizing gaf alle ruimte aan expansie. Het was de start van partnerships en fusies met topmerken die tot op de dag van vandaag wereldwijd een uitstekende reputatie genieten.

 

Imperial Valve: opgericht in 1992

In 1992 werd Imperial Valve Ltd opgericht als een dochteronderneming van De Gidts & Feldman. Dave Pascoe, één van de eerste medewerkers van het bedrijf, werkt tot op de dag van vandaag nog steeds bij het bedrijf. In eerste instantie werden de producten van Imperial Valve vervaardigd in Winsford, UK, maar vanaf 2004 breidde de productie aanzienlijk uit over verschillende locaties in Europa.

 

In de loop der jaren heeft Imperial Valve een stevige marktpositie met zijn productlijn verworven. In 2010 werd Imperial Valve B.V. opgericht om te voldoen aan de groeiende export vraag. Sinds die tijd worden alle leveringen aan buitenlandse klanten door Imperial Valve B.V. via een netwerk van streng geselecteerde distributeurs geleverd.

 

Anaparts: opgericht in 1995

Ronald Bakker – huidig DGA van De Gidts & Feldman Groep – startte midden jaren ’90 met Anaparts. Dit bedrijf begon aanvankelijk vanuit zijn woning en had klanten vanaf dag één. BFI vlambewaking is de belangrijkste productlijn, aangevuld met monsternamepanelen van eigen fabricaat. Een jaar later – in 1996 – verhuisde Anaparts naar Almere, waar een kantoor met magazijn ruimte gaf voor expansie.

 

Anaparts – inmiddels ook met broeidetectie en draadloze gasdetectie – groeide hard en liet een mooie stabilisatie zien van haar omzet. Het is weliswaar een kleine speler in de wereld van de Instrumentatie, maar Anaparts mag alle grote producenten van elektriciteit tot haar klantenkring rekenen.


Virago Valves: opgericht in 1997

Toen Ronald Bakker twee jaar actief was met zijn bedrijf Anaparts, werd hij benaderd door de eigenaar van een aanbieder van afsluiters, onder meer van Alfa Valvole. De krachten werden gebundeld en de oprichting van Virago Valves was een feit.

 

In 1998 verhuisde Virago Valves naar het huidige complex aan De Steiger in Almere, de thuisbasis van de complete Gidts & Feldman Group. Vanuit hier groeide Virago Valves direct succesvol en snel verder uit tot een solide aanbieder van appendages en afsluiters. Door de jaren heen ontstonden er ook nieuwe relaties met diverse fabrikanten van afsluiters in Europa en Azië.

 

Vanaf 2014 levert Virago Valves ook regelkleppen van A. Hock, dankzij de opname van het Honeywell instrumentatieprogramma binnen De Gidts & Feldman.

 

De Gidts & Feldman Group: opgericht in 1998

In 1998 sprak Ronald Bakker met de eigenaar van De Gidts & Feldman. Ze zagen beiden de voordelen van een fusie. Zo ontstond De Gidts & Feldman Group – dus inclusief Anaparts en Virago Valves – waarmee de markt één aanspreekpunt voor een compleet en gevarieerd assortiment rijker was en nog steeds is.