Artikel

Afsluiters De Smidse bij Virago

Doen waar je goed in bent. Machinefabriek De Smidse maakt hogedrukafsluiters. Virago vermarkt ze, geeft het technisch advies en verzorgt de after sales en onsite support. De hogedrukafsluiters zijn een waardevolle aanvulling in het assortiment van Virago Valves.

 

hogedrukafsluiter De Smidse

 

Uitstekende reputatie

De Smidse geldt als een gerespecteerd specialist in het produceren, modificeren, reviseren en automatiseren van afsluiters en andere appendages. Met name voor de sectoren chemie, petrochemie, olie/gas, offshore, scheepvaart, voedingsmiddelen-industrie, energie en afvalwater- en drinkwatervoorziening.

 

Smeedmallen van Dikkers

De hogedrukafsluiters van De Smidse hebben een rijke historie. Dit bedrijf kocht in 2010 de patenten, tekeningen en smeedmallen van Dikkers, decennia lang één van de meest toonaangevende afsluiterfabrieken ter wereld. Dit dankzij een grote serie betrouwbare en met hoge precisie geproduceerde afsluiters. De huidige afsluiters en onderdelen zijn 100% uitwisselbaar met de oudere Dikkers-modellen. De smeedstukken laat De Smidse maken in Italië en Duitsland. In de eigen fabriek (Groenlo) worden de smeedstukken en andere onderdelen machinaal bewerkt en samengebouwd.

 

Zitting en klep van vol stelliet AISI 316

De hogedrukafsluiters zijn bestand tegen extreem hoge temperaturen (afhankelijk van het basismateriaal tot +/- 650 ∘C) en hoge stromingssnelheden, wat zeker in stoom gedreven processen het geval kan zijn. Zowel de klep als de zitting zijn hard faced: ze zijn voorzien van stelliet AISI 316, een extra laag, die oersterk en keihard is. Dit elimineert niet alleen potentiële lekkage, de klep kan ook meerdere malen worden gereviseerd. Voordeel: véél lagere reparatiekosten, véél langere levensduur.

 

Modulair design

Het modulaire design van de Dikkers hogedrukafsluiters zorgt voor optimale uitwisselbaarheid en eenvoudig gebruik van reservedelen. Alle onderdelen van de in het verleden geproduceerde Dikkers hogedrukafsluiters – spindel, klep, grafietpakkingen van spindel – zijn te vervangen door nieuwe onderdelen. Door het modulaire design zijn reserveonderdelen ook in de toekomst beschikbaar.

 

Specificaties
  • assortiment: globe, check, blowdown valves, hogedruk filters, specials
  • ASME/ANSI (klasse 900 t/m 2700)
  • DIN (PN 63 t/m PN 640)
  • trim 5 (17Cr/HF)
  • op aanvraag ook F316/HF, Hastelloy trim, Monel trim en meer
  • klep van stelliet AISI 316: zeer slijtvast, lange levensduur, lage onderhoudskosten
  • stelliet elimineert potentiële lekkage
  • modulair design: optimale uitwisselbaarheid en eenvoudig gebruik van reservedelen
  • geïntegreerde bonnet: solide constructie, geen lekkage-risico tussen huis en bonnet
  • verwijderbare backseat en geïntegreerde bonnet: eenvoudige in-line reparatie, vervanging van pakkingen en inspectie